Examen doen?

Met de toename van het aantal Linux-toepassingen groeit ook de vraag naar Linux-systeembeheerders, bij voorkeur met een aantoonbaar kennisniveau. Om een brede bekwaamheid in professioneel Linux-beheer aan te tonen, biedt het Linux Professional Institute (LPI) een certificeringstraject dat onafhankelijk is van de verschillende Linux-distributies: de LPI-certificering. Voor het LPIC1-certificaat (Junior Level Linux Professional) moeten de examens 101 en 102 allebei met goed gevolg zijn afgelegd. 

Certificering voor het LPIC-1 niveau bestaat uit 2 examens: LPI 101 en LPI 102. Certificering voor LPIC-1 is vereist voordat examen kan worden gedaan voor LPIC-2 niveau. Dit geldt achtereenvolgens voor de examens van LPIC-3 niveau.

De LPI-examens (niet gratis) kunnen zelf worden afgelegd bij een VUE-centrum. Hier worden de examens in elektronische vorm op een computer afgenomen.
VUE is een dochteronderneming van Pearson. Pearson is een wereldwijd opererende uitgever/informatie-leverancier. U bepaalt zelf bij welk VUE-centrum u uw examen wilt afleggen; in Nederland en België zijn tientallen van die centra ondergebracht bij scholen en bedrijven.

Op de VUE-website vindt u meer informatie: kies boven aan de pagina "Test Taker Services"; dan kies bij "Category": Information Technology (IT) en vervolgens bij "Select your Program": Linux Professional Institute.

Ook is het met enige regelmaat mogelijk LPI-examens af te leggen via de schriftelijke vorm op congressen, seminars en beurzen en soms bij LPI partners. Zo organiseert AT Computing ook regelmatig community examens in een van de cursuslokalen te Utrecht. Inschrijven voor deze examens kan op de website van LPI europa.

De Nederlandstalige website van LPI biedt tevens nog meer informatie over de mogelijkheden van het afnemen van een LPI examen. 

Per 2 juli 2012 heeft LPI wijzigingen aangebracht in de exameneisen van de LPIC examens. Rekening houdend met deze wijzigingen heeft AT Computing een addendum gemaakt voor de Nederlandstalige cursussen LPI 101 en LPI 102. Deze addenda ontvangt u bij uw bestelling.

Contact

AT Computing bv
Kerkenbos 1238
6546 BE Nijmegen
024 - 352 7282
info@atcomputing.nl

Online Training

Examentraining

IT-strippenkaart

Copyright © 2008-2018 AT Computing Training Shop. Powered by Zen Cart.